Spoznajte Iconic Specialty Coffee

Pomoč

Sledite nam

@2017 by Coffeeiconic

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošno

Coffeeiconic.com  je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Valentina Radic S.P., s sedežem na naslovu Novi dom 6a, 1420 Trbovlje, Slovenija (v nadaljevanju ponudnik). Ponudnik odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil v skladu z objavljenimi pogoji.

Opisi kav in navodila so le priporočilo in osnovne informacije. Pri zdravstvenih težavah se posvetujte z osebnim zdravnikom.


Registracija

Za uspešen nakup v spletni trgovini registracija ni potrebna. V zaključnem delu naročila je potrebno vpisati podatke, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno izvedbo naročila, plačilo in dostavo.


Dostopnost informacij

Iconic Specialty Coffee se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Postopek nakupa in cene

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.

 

Ko kupec izbere željeni izdelek (pri kavah mora izbrati še količino, pri ostalih izdelkih ni treba), klikne na gumb "DODAJ V KOŠARICO". V razdelku Vaša košarica desno zgoraj na spletni strani lahko kupec preverja vse izdelke, ki jih je dodal v košarico.

 

Ko želi zaključiti nakup, klikne v razdelku "VAŠA KOŠARICA" gumb "NA BLAGAJNO", kjer lahko še enkrat preveri katere izdelke ima v košarici. Tu lahko tudi spreminja količine in po želji izdelek tudi odstrani iz košarice. Če ima kupec promocijsko kodo jo lahko vpiše v tem koraku.

 

Ko kupec preveri vse izdelke v košarici in ceno za plačilo, mora za zaključek nakupa klikniti na gumb "NA BLAGAJNO". V treh jasno vidnih korakih mora izpolniti vsa polja za zaključek nakupa.

 

1) V prvem koraku vpiše podatke za račun (med katere sodijo ime, priimek oz. ime podjetja, naslov oz. sedež, telefonska ali mobilna številka in elektronska pošta.), odkljuka če je pravna oseba (če je fizična oseba je polje prazno) in izpolni, če je prejemnik na drugem naslovu kot plačnik.

 

2) V drugem koraku izbere dostavo in način plačila.

 

3) V tretjem koraku pa lahko še enkrat pregleda celotno košarico in za zaključek naročila klikne na gumb "ODDAJ NAROČILO". Če si želi spremeniti še kakšen izdelek lahko v vsakem trenutku klikne na razdelek "VAŠA KOŠARICA" in klikne na gumb "NA BLAGAJNO", kjer lahko spreminja količine in odstrani izdelke, ki jih želi odstraniti.


Naročnik takoj po oddaji naročila prejme elektronsko sporočilo, na e-poštni naslov, ki ga je vpisal ob nakupu in vsebuje potrditev prejema naročila ter predračun (če je označil plačilo po predračunu), ki ga lahko plača v 1 do 5 dneh (v primeru plačila po predračunu). Po plačilu predračuna ponudnik v primernem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje.

Naročnik poleg naročenega izdelka prejme tudi originalen račun, kot potrdilo o plačilu.

V kolikor ponudnik ugotovi, da oddanega naročila ne more izvesti, mora o tem pravočasno obvestiti naročnika (preko elektronske pošte, telefona ali SMS obvestila). 

 

Kupoprodajna pogodba med Iconic Specialty Coffee in kupcem je v spletni trgovini www.coffeeiconic.com sklenjena v trenutku, ko Iconic Specialty Coffee kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Iconic Specialty Coffee kot za kupca.

 

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Iconic Specialty Coffee.

Kode za popust

Koda za popust oz promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Iconic Specialty Coffee. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

 

Uporaba kode za popust:

- Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

- Na zaključku blagajne v okence ''imam promocijsko kodo'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''aktiviraj''.

- Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

- Ko vpišete kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.


Plačevanje in izdaja računa

Naročnik lahko izdelke plača na enega izmed sledečih načinov:

Plačilo po predračunu (UPN nalog): ko naročnik opravi naročilo, na vneseni elektronski naslov prejme predračun, kjer so vsi podatki za plačilo na račun podjetja Valentina Radic S.P.

 

Paypal: S Paypalom na račun podjetja Valentina Radic S.P.

 

Plačilne kartice: S plačilnimi oziroma kreditnimi karticami Visa, Mastercard, Amex, Diners, Maestro, preko podjetja Wirecard UK & Ireland Ltd l 1st Floor Ulysses HouseFoley Street l Dublin 1 l Ireland

 

Iconic Specialty Coffee po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun skupaj z naročenimi izdelki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. 


Dostava

Za dostavo izdelkov skrbijo podjetja:

POŠTA SLOVENIJE d.o.o.

GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o.

Stroški dostave in pakiranja v Sloveniji pri nakupu pod 40,00€ znašajo 2,50€. Stroški dostave pri nakupu nad 40,00€ pa so brezplačni. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.


V primeru, če naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in sprožiti postopek reklamacije.

 

Cene

Cene, objavljene na spletni strani www.zisha.si veljajo na dan naročila.

Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV (9,5% ali 22%). Za kave se obračuna 9,5% davek na dodano vrednost, za skodelice, pripomočke za pripravo kave in ostali pribor pa se obračuna 22% davek na dodano vrednost.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh pošlje podjetju elektronsko sporočilo na (info@coffeeiconic.com), da odstopa od pogodbe ali pa izpolni obrazec za odstop od pogodbe, da odstopa od pogodbe in podjetju na elektronski naslov (info@coffeeiconic.com) pošlje izpolnjeni obrazec ali pa ga pošlje preko navadne pošte in tako sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od nakupa kav ni mogoč. Stroški vrnitve so na strani kupca. 

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Valentina Radic S.P., Novi dom 6a, 1420 Trbovlje. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

 

Pravica potrošnika glede stvarnih napak

Podjetje odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke, ki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov, informativnega gradiva in obvestil o stanju naročila ter jih ne bo posredoval tretji osebi.

Podatke o naročilu bo ponudnik posredoval le v primeru izbire načina plačila, ki zahteva posredovanje podatkov o naročilu in naročniku, a izključno ponudniku storitve izbranega načina plačila, ki ima sklenjeno veljavno pogodbo s podjetjem Valentina Radic S.P.

 

Varovanje osebnih podatkov

Valentina Radic S.P. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

SOGLASJE ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Storitve in produkte podjetja Valentina Radić, S.P., Trbovlje, Novi dom 6a, matična št.: 6840612000, ID za DDV: SI50457292, ki je upravljalec vaših osebnih podatkov, lahko koristite s potrditvijo obrazca, ki ste ga prejeli na e-naslov.

S posredovanjem oz. izpolnitvijo zahtevanih osebnih podatkov izjavljam, da sem seznanjen in soglašam ter izrecno dovoljujem upravljalcu mojih osebnih podatkov podjetju Valentina Radić S.P., da zbira in obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vnesel v vnosni obrazec za naslednje namene:

 

Posredovanja sporočil z oglasnimi vsebinami za namen:

 

  • Trženja in obveščanja o novih produktih in storitvah, posebni dnevni ponudbi, ugodnostih pri plačilih za produkte in storitve, o novicah in dogodkih, ki so vsakokrat objavljene na spletni strani.

  • Soglašam z obdelavo mojih osebnih podatkov s strani podjetja in izjavljam, da sem seznanjen z namenom obdelave teh osebnih podatkov za namen obveščanja na e-naslov.

  • Seznanjen/a sem z dejstvom, da se lahko kadarkoli odjavim/odstopim od soglasja za namen prejemanja sporočil z oglasnimi vsebinami s klikom na odjavo posamezne poti.

  • Potrjujem da sem starejši/a od 15 let in seznanjen/a s Splošnimi pogoji obdelave osebnih podatkov, katere sem podal prostovoljno ter s svojimi pravicami do upravljalca mojih osebnih podatkov.

  • Vaše osebne podatke bomo hranili dokler se ne boste s klikom na odjavo odjavili iz naše zbirke osebnih podatkov za posamezne namene uporabe in poti.

Obdelava in varna uporaba vaših osebnih podatkov se bo vršila v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 in podjetje, ki je upravljalec vaših osebnih podatkov izjavlja, da nosi popolno odgovornost za zakonito obdelavo.

Izjavljamo, da vaših osebnih podatkov, katere ste nam posredovali ne bomo prenašali izven naše zbirke osebnih podatkov.

Poleg odjave/odstopa od vašega soglasja za posamezne namene imate v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov ZVOP-1 in v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 še naslednje pravice, ki jih pri družbi lahko uveljavljate pisno na e-naslov info@coffeeiconic.com:

 

  • Zahtevo za dostop do svojih osebnih podatkov.

  • Zahtevo, da se vam dopustiti, da osebne podatke popravljate in dopolnjujete v obsegu, ki ga predvidevajo rubrike soglasja.

  • Zahtevo, da se vam posreduje poročilo za katere namene, kdaj in katere osebne podatke je družba uporabljala.

  • Zahtevo za omejitve obdelave osebnih podatkov.

  • Vpogled, prepis, kopiranje in potrdilo lahko zahtevate skladno z 31. členom ZVOP1-1.

 

V primeru sprememb

Ponudnik se zavezuje, da bo zagotavljal ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani. V kolikor se zgodi, da se lastnosti artiklov, njihova cena, čas dobave ali količina zaloge spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe spremeniti podatkov, kupca pravočasno obvesti o teh spremembah in mu omogoči preklic naročila oz. naročilo drugega izdelka.

 

Reševanje sporov

Stranki bosta skušali vse spore reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Trbovljah.

Zasebnost in piškotki

Zasebnost in piškotki

Osebnim podatkom naših uporabnikov posvečamo veliko pozornosti. Skrbimo da so uporabnikovi osebni podatki varno shranjeni in jih ne posredujemo tretjim osebam, saj se zavedanmo občutljive narave tega področja.


Upravitelj spletne trgovine coffeeiconic.com, Valentina Radic S.P., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1-UPB1  zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov/kupcev. 

Coffeeiconic.com za potrebe poslovanja zbira naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj,
elektronsko pošto,
telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki,
če je kupec pravna oseba pa še naziv podjetja in davčno številko.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Na vaš računalnik lahko Valentina Radic S.P. med drugimi shrani tudi piškotke sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). 

Upravitelj coffeeiconic.com lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene analiz. Valentina Radic S.P. podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. GLS Slovenija) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. 

Ali lahko razkrijemo osebne podatke

Podatki, ki jih Valentina Radic S.P. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja. 
 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek (angl. cookie) je v računalništvu podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Možnosti plačila

- Kreditna / Debetna kartica
- PAYPAL

- Plačilo po povzetju

 
0
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter